Sreča

Po pomoč k psihiatru je prišla bogata mlada ženska, za katero bi človek rekel, da ji res nič ne manjka. Bila pa je zelo nesrečna. Povedala je, da je v depresiji in da je njeno življenje čisto brez pomena. Jadikovala je, da pač ni rojena pod srečno zvezdo, da ji gre vse narobe in podobno. Skratka igrala je VLOGO ŽRTVE.

Prav v tistem trenutku pa je prišla na delo tudi čistilka, ki je čistila predsobo te psihiatrove ordinacije. Gospod jo je poklical in jo prosil, če razloži ženski – njegovi pacientki kako je našla srečo….

Čistilka je začela pripovedovati svojo zgodbo: »Pred nekaj leti sem izgubila moža, ki je umrl za rakom. Naslednje leto se je moj sin smrtno ponesrečil. Ostala sem popolnoma sama. Nikogar nisem imela za kogar bi skrbela, se z njim smejala in se pogovarjala. Življenje se mi je čez noč sesulo. Nekega dne pa sem šla iz službe in je za mano hodila mlada mucka. Ko sva prišli do mojega doma, se mi je tako zasmilila, ker je bilo zunaj mraz, da sem jo povabila noter. Nahranila sem jo in kar na enkrat sva bili skupaj na kavču. Božala me je po nogah kot bi se zahvaljevala, da sem jo povabila noter. Nasmehnila sem se ji od srca, kako prisrčna je. Potem pa me je naenkrat prešinilo: če me lahko ena mucka nasmeje, zakaj pa me ne bi lahko tudi druge stvari? Naslednji dan sem spekla pecivo in ga nesla sosedu, ki je že dalj časa v postelji bolan. Tako zelo je bil vesel in hvaležen, da sem po dolgem času spet občutila tisti lep, topel občutek, ki bi mu jaz rekla, kar SREČA. Spoznala sem, da lahko vsak dan naredimo nekaj dobrega tudi za druge in prav to je tisto kar nas bo osrečilo.

Veste SREČA NI destinacija, sreča je potovanje!!!

Sreča se ne zgodi jutri, sreča je tukaj in zdaj.

Sreča ni odvisnost, sreča je odločitev.

Sreča ni kaj ti imaš, sreča je kaj čutiš.

Mlada ženska je objela čistilko in se ji prisrčno zahvalila, da je vesela, ker ji je odprla oči.

2018-08-14T06:52:34+00:00

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.