Kako se soočati z določeno boleznijo, nesrečo, smrtjo, zlorabo in podobno?

1.NE UKVARJAJ SE S STVARMI, KI TI JEMLJEJO ENERGIJO IN PRI KATERIH SI ŽALOSTEN: Posvečaj svojo energijo stvarem, ki jih rad počneš, ki te osrečujejo, radostijo in polnijo. Vse namensko obračaj v pozitivno in radostno. Včasih kakšno stvar naredi drugače kot drugi, na drugačen način ampak prav tako radostno, veselo in z velikim zagonom. Če nekaj ne moreš zaradi telesnih omejitev, vedno obstajajo možnosti prilagoditve. Npr. za ljudi brez noge, obstaja preoblikovanje avta – gas na roke. Stopnice se zamenjajo z gladko potjo, višina se da znižati in tudi inštrumenti se dajo prilagoditi (težo, majhnost in podobno).

2.OBDAJ SE Z LJUDMI KATERIH DRUŽBO SI ŽELIŠ: zelo je pomembno, da so okrog tebe ljudje, ki te podpirajo, razumejo in imajo radi. Taki ljudje ti bodo vedno stali ob strani, tudi ko boš imel malo slabši dan te bodo znali motivirati, te dvigniti ali potolažiti in ti pomagali najti rešitve. Važno je, da te ti ljudje vidijo kakšen si odznotraj in te ne ocenjujejo le po zunanjem videzu. Lahko si narišeš socialni krog, ki ti bo pomagal prepoznati kateri so tisti ljudje, ki ti v življenju res nekaj pomenijo in je prav, da jim posvečaš več svojega časa in kateri so tisti, ki si tvoje bližine ne zaslužijo.

3.NADALJUJ S PREMIKANJEM NAPREJ: vedno poskušaj imeti nekaj česar se veseliš, nekaj za kar si prizadevaš, da si obogatiš svoje življenje. Ni treba, da je nekaj zelo velikega, lahko je le nov izvod vaše najljubše revije, nove obleke, nove športne opreme, druženje s prijatelji ali pa odhod na družinski dopust. Vse te stvari te držijo v osredotočenosti in poskrbijo, da se veseliš nadaljnjega življenja. Tudi, ko imaš malo slabši dan, te take stvari navdihujejo, vodijo v pozitivno stanje. Potrudi se, da ne izgubljaš energije s tem, da se smiliš samemu sebi, ker če to delaš, se zatakneš v paradoksu, ki te omejuje, tu ni prostora za srečo ali kako drugo čustvo. To ne pomeni, da ignoriraš čustva, ko se slabo počutiš. Vseeno jih sprejmeš, da jih lahko prepoznaš in narediš nekaj, da se premakneš naprej. Verjemi, da lahko narediš nekaj, da spremeniš svet, da pustiš svoj pečat, ki bo pozitivno vplival na svet za naprej. Po čemer se te bodo morda spominjali. Včasih se ti cilji, ki jih imaš mogoče spremenijo, preoblikujejo, vendar nekaj vedno ostane. To, da vse delaš z veseljem, srečo in zagonom.

2021-07-08T07:17:59+00:00

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.